Novice
 
   
 
Chivas je v Mariboru postal slovenski Mladinski šampion 21.9.2008

Dvojna razstava v Mariboru se je za naju končala z uspehom, ki si ga niti predstavljala nisva. Vse kar sem hotel, je da bi dobila dva PRM-ja in lahko zaključiva mladinski šampionat. Sva pa oba dneva pobrala BOB, kar pomeni da je bil Chivas obakrat najlepši pes pasme. Ko naju pa je v nedeljo sodnica Marija Kavčič postavila na stopničke sem pa skoraj cvilil od sreče. Moj beagle na štengah, s pokalom v roki in vrečo futra. Pa srce, kaj želiš več!

Tokrat sva bila bolj pozno na vrsti. V soboto si je Ramalho iz Portugalske vzel čas in si vsakega psa ogledal po doglem in počez. Verjetno je prav tako, vseeno sva bila na vrsti šele ob pol treh. Tako sva imela čas da sva se igrala, izvajala trikce in kradla čevapčiče, ki so kuharju padli na tla. Chivas je milslil, da dežuje meso :). Lahko rečem, da je prva razstava, ko je bil Chivas popolnoma sproščen in je vse delal z veseljem. Ta razstava mu bo ostala v lepem spominu pa ne zato ker je zmagal (verjetno se mu tudi sanja ne kaj se je zgodilo), ampak zato ker se je lahko igral z mano, drugimi psi in otroci in mu je bilo vse skupaj v zabavo.

V ring je prišel ponosno in je bil pravi pozer. Verjetno je to navdušilo sodnika in nama je dal najprej PRM potem sva pa še premagala starejšega psa in osvojila BOB. Chivasa je celo izmeril in ugotovil da ni prevelik, se je pa pošalil, da naj pazim, da ne zraste več, ker je malo pod zgornjo mejo. V konkurenci so bili poleg čeških še hrvaški lepotci. Eden lepši od drugega in zato se je res obetal zanimiv boj. Morda bi mojim sotekmovalcem priporočil malo vaje v gibanju, ker so resnično izgledali rahlo okorni, psi pa tako niso zmogli pokazati svoje lepote. Še posebej je češki tekmovalec skoraj hodil po svojemu beaglu. V defileju za mlade nisva potem nič dobila. Nisem pa vedel, da bi moral iti tudi v defile za FCI6, tako da sva ga spustila.

Z nasmehom sva odšla domov, si privoščila pivo zmagoslavja in odšla novim zmagam naproti. Drugi dan sva imela v konkurenci tudi avstrijskega beagla, ki naju je že dvakrat premagal, zato sem pričakoval samo PRM, vendar se je tudi tokrat obrnilo drugače. Chivas je spet poziral, ko pravi baron in se tudi gibal odlično. Sodnica naju je celo oštela, da sva prehitra in da to ni hitrostna tekma. Kakorkoli že, tudi ona naju je izbrla za BOB. Morda je bilo zraven kaj lokalpatriotizma, ker sva bila edina slovenska razstavljalca in ona slovenska sodnica, lahko pa, da sva jo preprosto navdušila. V oceni je zapisala:
15 mesecev, dobre višine, dobro oblikovan lobanjski del, dober trup, škarjasto zobovje, malo krajši gobec, dobre oči in uhlji, kratek trup z globokim prsnim košem, odlične noge in gibanje, živahno nošen rep, odlična dlaka in prezentacija.

Odlična prezentacija! To pomeni, da končna znava hodit tako kot je treba. Verjetno je pa tudi "custom made beagle kravata" :) naredila svoje in se še enkrat zahvaljujem avtorici za njen trud.

Defile prvakov je bil kar malo scarry, ker se vsi nagnetejo okoli ringa in zgleda res, kot pravi show. In potem moraš tam pred vsemi nastopati in kazati svojega lepega beagla. Vseeno pa, ko slišiš po ozvočenju: "tretje mesto dobi beagle" pa ne vidiš nikogar več, samo še svoje malo trobarvno bitje kako skaklja ob tebi na poti do stopničk. Tam sta naju čakala pokala in vreča futra Happy dog (da naredim še malo reklame za sponzorja).

Zmagal je Rodezijski grebenar Cubo. Drugo mesto je dobil dalmatinec in mislim da smo bili vsi trije zadovoljni s svojo uvrstitvijo.

Slike

 
 
 
1/5/2011
Chivas na Učki in iz Učke v ruzaku
ko je prepozno in se mudi lahko svojega beagla stlačiš v ruzak in oddrviš po klancu navzdol.
 
 
 
21/2/2011
Novim beglarijam naproti
 
 
 
19/8/2010
Pa imamo spet mlade beaglčke - oddaja če čez 10 dni

"Mi bi šli k teb domov, dej nas vzem prosim, prosim, mene, mene, mi hočmo k teb, uouuuu :)"

Ja tkole to zgleda, ko se trop mladičkov sam oddaja in vsi tekmujejo kdo zgleda bolj cukrasto. Če ste zainteresiarni za ogled mi pišite na jan@sloway.com ali pokličite na 041 370 793.

170820101179_400

 
 
 
Vse novice >>
 
 
 
Leglo beaglov okoli 11. avgusta
Chivas bo postal oče. Imeli bomo prvo leglo beaglov!
 
 
 
Tudi ti predstavi svojega Beagla

Postani Chivasov prijatelj in predstavi svojega Beagla!

 
 
 
Chivas ima Bbh

Chivas ima Bbh. 4. julija je Chivas s 93 pikami na poligonu dokazal, da je šolan pes.

 
 
 
 
  Novice  |  Beagle Mr. Chivas    |  Razstavni uspehi    |  Galerije    |  Kontakt & Povezave    |  Hov kultura in Forum    |  Piškotki    
Produkcija: Spletne rešitve Sloway