Beagle Mr. Chivas
 
   
Chivasov rodovnik  |  Telesna ocena - Chivas  |  O pasmi Beagle
 
Beagle Mr. Chivas

Mr. Chivas je poležen 16.4. 2007 v jagrski družini pri vzreditelju Vestru iz Zvirč. Njegov oče je priznani slovenski lepotec Hooch, mati Ara Roška pa si zasluži svoj kruh kot gonič pri lovu. Mešanica lovca in lepotca nam je dala mladega Chivasa. Oziroma po domače Cil iz Dobrče.

Ker pa je Beagle lovski pes smo kaj hitro začeli s šolo, da nebi počel neumnosti in preganjal okoliško divjad. Tako sva opravila igralne urice in malo šolo pri Alenki v njenem KD Bajka, kjer smo se naučili vzgoje in pravilnega vedenja. Ne lovec, vzgojen meščan je postal naš Beagle. Kar dolgo je skrival svoj nagon po lovu, vendar je pri 10 mesecih pokazal kaj to pomeni imeti lovskega psa za spremljevalca. Seveda sem bil opozorjen na to neugodnost že vnaprej in kaj storiti v tem primeru. Zato sem počakal na istem mestu kjer je Chivas začel pogon, da se je vrnil. Beagli se vedno vrnejo na isto mesto!

mr_chivas_400_01


Zato smo začeli prevzgojo, ki traja še danes in verjetno se ne bo nikoli končala. Lastnik Beagla mora v naravi (še posebej v gozdu) svojega psa STALNO imeti pod nadzorom, če to ni možno pa seveda na vrvici.

Chivas je začel tudi z agilityem v KD Barje pri Ivani, ki nama je pokazala kako se skače čez ovire in plazi skozi tunele, lastnik pa lahko medtem podira ovire Very Happy . Sedaj je za nama že kar nekaj treninga in lepo znava speljati cel parkur. Kmalu se bova udeležila Agility for fun na KD Barje, ki bo najina prva "tekma" in bova lahko podirala ovire pred občinstvom Smile .

Chivas je hodil tudi na razstave in dobil kar nekaj odličnih ocen. Ima en PRM iz Celja in en PRM in naziv najlepšega mladega psa iz Umaga. Saj res, da ne pozabim, telesno oceno sva opravila v Bitnjah z odlično oceno.

Chivas je sedaj vzgojen in šolan pes saj sva opravila tudi izpit za Bbh. Alenka iz KD Bajka nas je štiri mesece gnala, da smo odpoklicevali in odlagali, se vrteli s psom v poleg, se naučili pravil lepega vedenja in iz naših psov (in lastnikov) naredili vzorne Hov meščane.

Sedaj sva na dopustu. Kaj naju še čaka ne veva. Zagotovo kakšna razstava. Če bo pa kaj novega pa spet napiševa.
 
 
 
1/5/2011
Chivas na Učki in iz Učke v ruzaku
ko je prepozno in se mudi lahko svojega beagla stlačiš v ruzak in oddrviš po klancu navzdol.
 
 
 
21/2/2011
Novim beglarijam naproti
 
 
 
19/8/2010
Pa imamo spet mlade beaglčke - oddaja če čez 10 dni

"Mi bi šli k teb domov, dej nas vzem prosim, prosim, mene, mene, mi hočmo k teb, uouuuu :)"

Ja tkole to zgleda, ko se trop mladičkov sam oddaja in vsi tekmujejo kdo zgleda bolj cukrasto. Če ste zainteresiarni za ogled mi pišite na jan@sloway.com ali pokličite na 041 370 793.

170820101179_400

 
 
 
Vse novice >>
 
 
 
Leglo beaglov okoli 11. avgusta
Chivas bo postal oče. Imeli bomo prvo leglo beaglov!
 
 
 
Tudi ti predstavi svojega Beagla

Postani Chivasov prijatelj in predstavi svojega Beagla!

 
 
 
Chivas ima Bbh

Chivas ima Bbh. 4. julija je Chivas s 93 pikami na poligonu dokazal, da je šolan pes.

 
 
 
 
  Novice  |  Beagle Mr. Chivas    |  Razstavni uspehi    |  Galerije    |  Kontakt & Povezave    |  Hov kultura in Forum    |  Piškotki    
Produkcija: Spletne rešitve Sloway