Beagle Mr. Chivas
 
   
Chivasov rodovnik  |  Telesna ocena - Chivas  |  O pasmi Beagle
 
O pasmi Beagle

Mladi Beagle je odličen spremljevalec aktivne družine. Je pa potrebno upošetvati, da so že kot mladički brihtni in zelo trmasti. Zato je zelo pametno, da takoj začeno z vzgojo in šolanjem. Pri Beaglu sta doslednost in vztrajnost ena najpomembnejših dejavnikov, če ne kaj hitro začne uveljavljati svojo lastno trmasto voljo!

Beagli so lahko prijazni, polni energije, igrivi, firbčni, predani, zvesti, odprti in družabni vse dokler ste pripravljeni vlagati vaš trud v šolanje od mladih tačk in precejšnjo mero gibanja, izletov in igre.

Beagli so z nami že od starih Grkov. Kasneje so jih Normani v Franciji uporabljali za zasledovanje zajcev in podobne manjše divjadi. Okoli leta 1066 pa so jih prenesli v Anglijo in od takrat je pasma samo še pridobivala na priljubljenosti. Njihovo ime "Beagle" pravzaprav izhaja iz francoskega "begueule", kar pomeni nekaj takega kot "zevajoče grlo" ponazarja pa njihov značilni grleni glas, ki ga ustvarjajo pri gonjenju divjadi oz. ko se zbirajo pred pogonom. Lastniki prav dobro poznamo ta uauuuuu.

Najpomembnejše za lastnika Beagle je, da se zaveda, da so Beagli rojeni lovci in bodo ob prvi priložnosti odigrali to svojo prvinsko vlogo. Zato so Beagli odlični sledniki, ker se lahko zanašajo na svoj oster voh. Žal pa za nas, lastnike Beaglov, ki nismo lovci to predstavlja težavo, saj ravno zato večina Beaglov rada odtava po svoje. Beagli dejansko ne odtavajo, odpelje jih njihov nos, ki se mu ne morejo upreti. Če se to zgodi je pomembno, da jih počakamo na istem mestu, ker Beagle uporabi svoj nos tudi za to da se vrne!

Velikost in teža - poprečno so visoki od 33 do 40 cm in naj bi imeli 10 do 15 kg.

Nega - kratkodlak in nezahteven za vzdrževanje. Moram pa opozoriti na njegovo dlako, ki se zapiči kamorkoli se lahko in jo je zelo težko dobiti iz kake sedežne ali kavča. Predlagam redno krtačenje s posebno kovinsko ščetko, ki mu pobere odmrle in odpadle dlake z vsemi morebitnimi nečistočami med dlako. Z rednim krtačenjem poskrbimo tudi za ustrezno razporeditev oljčka, ki ustvari lep, svetleč videz dlake.

Družinsko življenje - Beagli imajo radi ljudi (in hrano), vendar znajo biti nezaupljivi do tujcev. Do drugih psov so včasih preveč pogumni, drugič spet preveč ignorantski.

Bivanje - zaradi njihove velikosti lahko z Beaglom živite kjerkoli, ob pogoju da poskrbite za zadostno in redno fizično (in mentalno) vadbo!

Zdravje - baje dočakajo tudi do 18 let, poprečje pa se giblje nekje med 12 in 15 let. So zelo zdrava pasma zaradi česar so jih farmacevtska podjetja uporabljale za testiranje (do nedavnega tudi pri nas).

Vadba in gibanje - čim več! Že tako ima svojo glavo zaposleno s preveč stvarmi in če teh misli ne preusmerimo tja kamor želimo bomo imeli resen problem. Naj vas ne zavede njegova majhnost, Beagli potrebujejo ogromno gibanja.

Šolanje - samosvoj in svojeglav je Beagle zelo naporen učenec. Doslednost in vztrajnost sta ključnega pomena. Ravno zaradi tega zna biti beagle izziv, če vam to seveda ustreza :).

 
 
 
1/5/2011
Chivas na Učki in iz Učke v ruzaku
ko je prepozno in se mudi lahko svojega beagla stlačiš v ruzak in oddrviš po klancu navzdol.
 
 
 
21/2/2011
Novim beglarijam naproti
 
 
 
19/8/2010
Pa imamo spet mlade beaglčke - oddaja če čez 10 dni

"Mi bi šli k teb domov, dej nas vzem prosim, prosim, mene, mene, mi hočmo k teb, uouuuu :)"

Ja tkole to zgleda, ko se trop mladičkov sam oddaja in vsi tekmujejo kdo zgleda bolj cukrasto. Če ste zainteresiarni za ogled mi pišite na jan@sloway.com ali pokličite na 041 370 793.

170820101179_400

 
 
 
Vse novice >>
 
 
 
Leglo beaglov okoli 11. avgusta
Chivas bo postal oče. Imeli bomo prvo leglo beaglov!
 
 
 
Tudi ti predstavi svojega Beagla

Postani Chivasov prijatelj in predstavi svojega Beagla!

 
 
 
Chivas ima Bbh

Chivas ima Bbh. 4. julija je Chivas s 93 pikami na poligonu dokazal, da je šolan pes.

 
 
 
 
  Novice  |  Beagle Mr. Chivas    |  Razstavni uspehi    |  Galerije    |  Kontakt & Povezave    |  Hov kultura in Forum    |  Piškotki    
Produkcija: Spletne rešitve Sloway